A cégalapítás nem agysebészet, mégis vannak doktorai

Azt hinnénk, hogy nincs is olyan probléma, amit az orvosok ne lennének képesek meggyógyítani. Pedig akármilyen tanult emberek is legyenek, ők sem értenek mindenhez. Ez be is bizonyosodott, amikor megkérdeztem orvosként dolgozó férjemtől: szerinted, hogy lenne érdemes elkezdeni céget alapítani? Nyilvánvalóan nem tudta a választ, és ez őt nagyon is zavarta valamiért. Holott nincs abban szégyellnivaló, hogy az ember nem ért mindenhez. Mindenki ahhoz ért igazán, ami leginkább érdekli, és a legtöbbet foglalkozott vele.


Kezdjük akkor rögtön az elején. Mivel a férjem nem tudott kielégítő választ adni a témában, ezért inkább arra törekedtem, hogy az egyszerűbb információszerzés helyett minél több oldalt felkeressek, és az alapján tudjak dönteni. Így találtam meg a topcegalapitas.eu oldalát. Eleinte nehezen értettem csak meg a jogi szövegekkel teletűzdelt rébuszokat, pedig nem tartom magam buta embernek, meg szerintem a szövegértésem is a helyén van. De először ezen az oldalon találtam olyan információkat, amiket tényleg képes voltam feldolgozni. Nem kertelnek, ha arról van szó, hogy meg kell állapítani, mennyi is egy cégalapítás költsége, és érthetően leírják, mivel is jár az egész folyamat.
Ahogy észrevettem, a cég folyamatosan frissíti az árait és az ajánlatainak a terjedelmét, így szerencsére azzal lehet számolni, ami éppen aktuális. Nekem ez hatalmas segítség volt, mert össze tudtam vetni az árakat a jelenlegi anyagi helyzetemmel, ami sok embernek lehet szempont.


Szerencsére nem csak a cégalapítás költsége szerepel a felsorolt információk között, hanem ezen kívül még más nagyon fontos lépések is, amik nélkül biztosan nem tudnál céget alapítani normális, ha úgy tetszik „lakossági” áron, akkor sem, ha már a hatodik ügyvédi irodát látogatod éppen. Sajnos ezzel csak folyamatosan drágább ajánlatokat sikerül összegyűjteni. De a topcegalapitas.eu nem csak abban segít, hogy legyen egy jól működő Kft-d, hanem végigvisz téged az egész folyamaton. Pontosan ezért nem fog kimaradni felesleges papírmunka a csomagból, mert erre is figyelnek.


Egyszerűen fantasztikus, hogy milyen egyszerűen megvan ez a folyamat. Bevallom őszintén, hogy látatlanban mindig is nagyon bonyolultnak gondoltam az egészet. És egyébként is, ha cégről van szó, akkor mindig a nagy, sikeres vállalatokra is gondolunk, amikkel bizonyára sokkal több a dolog már a létrehozás és bejegyeztetés előtti első szakaszokban is. A kezdő vállalkozásokra ezzel szemben nem hivatkozunk soha cégként. Pedig azokkal van csak igazán baj, hisz még ha szakmánkat tekintve orvosok is vagyunk, sok lényeges részéhez nem értünk, és megbetegítjük ezzel az egész induló vállalkozásainkat. Cégalapítás költségei, feltételei, székhelye, formája. Annyi minden van, amire nem gondolunk, amikor megszületik fejünkben egy ötlet.


Mindenesetre én örülök, hogy a topcegalapitas.eu orvosi precizitású ajánlatait megtaláltam. Már fel is hívtam őket, hogy elindítsam a folyamatot. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, minden kérdésemet megválaszolták – holott biztosra veszem, hogy sokszor teljesen evidens volt a válasz.


Tanácsokkal is elláttak, hogy mit érdemes előbbre venni, illetve hogy az egyes folyamatok mit is takarnak pontosan. Pont ezért már nagyon várom a személyes konzultációmat a céggel. Eddig hasznos információkat és tanácsokat kaptam csak, bízom benne, hogy ez élőben csak még nagyobb elégedettséggel fog majd eltölteni, de szerintem nem fogok csalódni bennük. Ha vállalkozásban gondolkodtok, tegyetek velük ti is bátran egy próbát. Nem hiszem, hogy csak nekem tudnak segíteni.