A páciensek helyett a szerelőhöz kellett rohannom a kocsimmal

Már gyerekkorom óta tudtam, hogy orvos szeretnék lenni. Sokáig bizonytalan voltam viszont abban, hogy milyen területre specializálódjak. Annyi érdekes kutatás folyik ugyanis az emberi test működésével kapcsolatban, és minden megközelítés vet fel továbbra is folyton újabb és újabb kérdéseket.

Végül a szülész-nőgyógyászat mellett döntöttem. A születés ugyanis nem csupán az orvostudomány, hanem az egész élet egyik legnagyobb csodája, ha fogalmazhatunk így. Az orvosi szakmán belül ugyanakkor ez az egyik legkiszámíthatatlanabb munkaidővel rendelkező terület is. A kismamáknak ugyanis bármikor szükségük lehet orvosi segítségre, lehetőség szerint attól a doktortól, akiben teljes mértékben megbíznak. Emiatt elengedhetetlen, hogy mindig, akár az éjszaka közepén is rohanni tudjak a kórházba, amikor jön a telefon, hogy mindenki számára eljött az idő.

Erre természetesen nem lennék képes a megfelelő munkaeszközök nélkül. Ezalatt most nem a vizsgálatokhoz szükséges gépeket és gyógyszereket értem, hanem az autómat. A sok rohanás őt is mebetegítheti. Sajnos erre csak későn jöttem rá, amikor már nagy volt a baj. A metaautoszerviz.hu viszont segített orvosolni a problémát.

Egyik reggel azt tapasztaltam ugyanis, hogy a kedvenc járművem a szokottnál sokkal hangosabban indul. Nem gondoltam nagy dologra, viszont a feleségem odajött a kocsihoz és megkérdezte, hogy láttam-e, hogy le van szakadva a kipufogóm egy része.

Nem láttam, és fogalmam sem volt, hogy hol van kipufogó szervíz a környéken. Mióta nem is vittem már szakemberhez a kocsit? Az elmúlt időszakban ugyanis mindenre volt időm, csak éppenséggel az autómra nem… Azt hiszem, a műszaki vizsga óta nem is látta szerelő, mert én abban a tudatban voltam, hogy amíg jól megy, addig nem is kell. Ez azonban nem így van.

A nagy zajra időközben a szomszédom is kijött, aki jó szívvel ajánlotta a metaautoszerviz.hu kipufogó szervíz honlapját. Mert hát számukra egész biztosan ennek a problémának a megoldása is sikerülni fog, hiszen profi autószerelő csapatról van szó. A weboldal egyébként ezt valóban alátámasztotta, mivel számos hasznos cikket olvastam a blogjukon, olyan lehetséges hibákról, amikkel minden autótulajdonosnak érdemes lenne tisztában lennie, ha nem akar úgy járni, mint én. Ráadásul nincsenek is messze a lakóhelyemtől, annyit talán még pont kibír a kocsi.

Munka helyett rohantam is a metaautoszerviz.hu-hoz, hogy minél hamarabb meg tudják javítani az autót, mivel nem szerettem volna napokig taxizni a sürgős esetekhez. A szerelők ugyanakkor azt javasolták, hogy csináljunk egy teljes ellenőrzést, mivel már régebb óta nem látta szakember a járgányt. Ez bár kicsit tovább tartott, nagyon jó ötletnek bizonyult. Kiderült ugyanis, hogy számos alkatrész cserére szorul már. Többek között a fékrendszerben is, ami eléggé veszélyes tud lenni, főleg ha időnként kénytelen az ember gyorsan odaérni a sürgős esetekhez.

Bár ezek miatt a hiányosságok miatt a kipufogó szervíz mellett egyéb javítási munkákat is el kellet végeznie a metaautoszerviz.hu-nak, és ezáltal egy nagyobb összeget voltam kénytelen az autóra költeni, ezt egyáltalán nem bántam meg. A dolog csak opcionális, és én választottam. Fontos, hogy mindig első legyen a biztonság, mivel senki sem szeretne a sürgősségin kikötni, akármennyire is jófejek ott a kollégák. Most már én is nyugodtan indulhatok el akár a sötétben, extrém körülmények között is így, hogy rendben van a kocsi. Persze fontos, hogy ez így is maradjon. Ezért a metaautoszerviz.hu tanácsait megfogadva minden évben ellenőriztetni fogom velük a főbb alkatrészek és a kocsi általános műszaki állapotát.