Pihenés a Balaton közepén

Orvosként nem annyira könnyű az ember élete, mint azt oly sokan gondolják. Hallottam már olyat is, hogy valaki szerint egy orvosnak csupa móka és kacagás az élete, mert olyan sokat keres és annyira nem dolgozik. Ez persze nem így van.

Amikor valaki orvosnak készül, akkor bizony jó pár évet kell a tanulással töltenie, majd gyakorolni és még csak akkor kezdi el valaki a szakmát. Egyáltalán nem olyan egyszerű és könnyű, mint azt egyesek gondolják.

Aztán, amikor elkezd valaki orvosként dolgozni, praktizálni, akkor bizony hatalmas felelősség hárul az emberre, folyamatosan dönteni kell és mindig a toppon kell lenni, mert az ember életével játszik.

Az utóbbi időszak különösen nehéz volt az életemben, így a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy valami igazán különlegeset és pihentetőt szeretnénk csinálni. Ezért választottuk a Home – BalatonPRO egyik ajánlatát, egészen pontosan a relax és fürdős vitorlázós túrát a Balatonon.

Mivel amúgy is nagyon szeretjük a Balatont, így ezért gondoltuk, hogy valami egészen különleges dolgot csinálnánk szívesen a Balatonon. A Relax csomag egy igazán emékezetes és speciális program. Ez tipikusan ajánlott olyanoknak, mint én, akiknek tényleg a pihenésre és megnyugvásra van szükségük a mai rohanó és stresszes világban. A csomag alapvetően a vitorlást tartalmazza egy tapasztalt kapitánnyal. Ez természetesen nagy könnyedség, hiszen nem nekünk kell vezetni a hajót, hanem a cég biztosít egy olyan szekembert, aki bármilyen váratlan esemény során tud segíteni és tudja, hogy mit kell csinálni adott esetben. És persze ez az igaz kikapcsolódás, hogy semmivel sem kell foglalkoznunk, csak a pihenéssel.

A kikapcsolódás mellett van lehetőség arra is, hogy belekóstoljunk az igazi hajózás élményébe, hiszen élőben láthatjuk, hogy hogyan is működik egy vitorlás, illetve a kapitány nagyon készségesen el is magyaráz egy-két dolgot a hajón.

Ezután ahol csak szeretnénk, ott lehorgonyzik a hajó és nekünk nincs más dolgunk csak élvezni a napsütést és fürdőzni. Azért, hogy minél tökéletesebb legyen az élmény a cég vízi játékokat és eszközöket is biztosít a számunkra, illetve még frissítő italokat is felszolgál a kapitány. A még tökéletesebb élmény eléréséhez LCD televízió és bluetooth hangszóró is a vendégek rendelkezésére áll. Összességében nagyjából egy 6 órás porgrammal kell számolni, tehát mondhatjuk, hogy szinte az egész napot erre tudjuk szánni.

Aki egyébként nem akar ennyi időt a vizen tölteni, hanem egy röpke kis felfrissülésre vágyik, annak van lehetősége arra, hogy egy rövidebb, csupán 2 órás programot válasszon a Home – BalatonPRO oldalon.

Ha éppen valaki csak áutazóban van vagy szeretne egy rövidebb különleges éményt, akkor mindenképpen ez a “csobbanós” csomag ajánlott. A vitorlás elindulása után egyből a Balaton közepére hajózunk, ahol nagyjából 1 óránk van arra, hogy kifürödjük magunkat a tóban, majd vissza is indul a hajó a kikötőbe. Természetesen a kapitány itt is velünk tart és nem csak a hajót vezeti, hanem még italokat is felszolgál a még emélkezetesebb élmény érdekében.

Számomra nagyon pihentető és igazán emlékezetes kis program volt.